Japanski vrt - oaza mira u Vrnjačkom parku

Prelep Japanski vrt sa tradicionalnim izgledom Japanske kultureVrnjački park je od 2011 godine bogatiji za botanički projekat koji nam dolazi sa dalekog Istoka Planete, tačnije Japana.


Japanski Vrt u Vrnjackoj banji-oaza mira


Donacijom Organizacije za obeležavanje godišnjice Svetskog sajma u Japanu i sredstvima lokalne samouprave Vrnjačke banje, osvanuo je Vrt koji reprezentuje tradicionalna arhitektonska resenja i floru Japana. Prostire se na povrsini od 3000 m2 i sastoji se od vodopada koji proizvodi opustajuce zvuke, zatim se nalazi cajna kucica, statua orla, most, dok je u samoj sredini vrta jezerce sa ostrvom.

Čast i zadovoljstvo u otvaranju Japanskog vrta pripalo je Ambasadoru Japana u Beogradu Tosio Cunozaki i tadasnjem Ministru spoljnih poslova Srbije Vuku Jeremicu.

Ambasador Japana je tom prilikom pozeleo da ovo mesto bude odmorište za gradjane i posetioce Vrnjačke Banje, kao i da doprinese u jacanju prijateljskih odnosa Japana i Srbije.

Vrednost projekta je 12 miliona dinara.

Jos jedna Vrnjačka destinacija koja je nezaobilazna za turiste, iz koje je nemoguce otici bez par fotografija voljene osobe, prijatelja ili porodice sa kojom su zajedno uzivali u Japanskom vrtu.
Pogledajte jos :

Most ljubavi u Vrnjackoj banji